Причини смерті жінки, яку не приймали лікарні Сум, вивчає експертна комісія

22.04.2020

Висновки експертів щодо смерті пацієнтки обласної лікарні будуть оприлюднені після завершення роботи. Про це повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Дмитро КРАВЦОВ під час брифінгу в облдержадміністрації.

«Наразі проводиться експертна оцінка даної ситуації. Підготовлено наказ управління охорони здоров’я, визначені особи, які візьмуть участь у роботі експертної комісії. Після того, як будуть висновки, ми надамо всі відповіді»,  — зазначив Дмитро Кравцов.

Як повідомила голова групи експертів з питань інфекційних хвороб обласного управління охорони здоров’я Ірина ТРОЦЬКА, обласна інфекційна лікарня наразі обмежена в питаннях госпіталізації. Відповідно до наказу управління охорони здоров’я, у цю лікарню можуть госпіталізувати лише хворих на ГРВІ, клінічно підтверджену пневмонію, підозру на коронавірус та з діагнозом «коронавірус».

«У цієї пацієнтки ознак пневмонії не було. Температура під час огляду була нормальна, але рівень цукру в крові був дуже високий. Жінка потребувала спеціалізованої медичної допомоги з приводу цукрового діабету. Ми все ж таки зробили, хоч не мали цього робити, тест на коронавірус. Швидкий тест був негативний, тому хвору відправили в терапевтичне або ендокринологічне відділення», – розповіла Ірина Троцька.

«До висновків комісії буде долучено також результати судово-медичної експертизи», — повідомив Дмитро Кравцов.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: