Поліція Сумщини вирішила, що пошкодження чужого авто кислотою не є злочином

23.04.2020

За заявою сумчанина про полиття його автомобіля кислотою поліція Сумської області не відкрила кримінального провадження. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції Сумщини.

Учора у фейсбуці Світлана Алі оприлюднила інформацію про пошкодження машини працівника Укртрансбезпеки на території автопідприємства на Білопільському шляху, 11 з проханням допомогти розшукати зловмисників. Автівку полили кислотою 15 квітня.

У відділі комунікації обласної поліції підтвердили, що власник машини звернувся із відповідною заявою до правоохоронців. Однак, кримінального провадження за даним фактом відкривати не стали, пише sumy.today.

Як пояснив начальник відділу комунікації поліції області Володимир Крупецьких, кримінальна відповідальність за навмисне пошкодження чужого майна передбачена у разі або завдання збитків у великому розмірі (від 262,75 тис грн), або у разі вчинення цього загально небезпечним способом.

У даному випадку поліція Сумщини вважає, що пошкодження машини кислотою не є загально небезпечним способом – таким як підпал чи підрив. А матеріальні збитки, спричинені власнику машини менше 262 тисяч. Наразі за цим фактом проводить перевірку дільничний інспектор.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: