У справі про 100-тисячні премії директора сумської «швидкої» — ніяких зрушень

23.04.2020

Прокуратура Сумської області надала відповідь на запит про розслідування кримінального провадження за фактом отримання директором Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги Анатолієм Александренком щомісячних премій по 100 тисяч гривень.

За даними прокуратури, кримінальне провадження було відкрите 22 січня за фактом можливої підробки документів або використання підроблених документів. Йдеться про папери, на підставі яких керівник «швидкої допомоги» отримував такі премії, у той час як зарплата інших працівників швидкої складала близько 5 тисяч гривень.

За словами речниці прокурора Сумської області Наталі Науменко, за три місяці розслідування правоохоронні органи отримали висновок службового розслідування, проведеного управлінням охорони здоров’я Сумської ОДА, а також висновок від Національного агентства з питань запобігання корупції. Слідством ініційовано перевірки управлінням Держпраці та Держаудитслужби, однак їхніх результатів правоохоронці поки не отримали. Тож, прийняти рішення про оголошення комусь підозри або закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу злочину слідчий поки не може, пише sumy.today.

Нагадаємо, у січні цього року стало відомо про те, що фельдшер вищої категорії сумської швидкої допомогу з усіма надбавками, отримує 5 тисяч гривень, у той час як директор центру отримував 1 мільйон 220 тисяч гривень на рік.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію

Коментарі: