Сумщина — на мапі боржників

23.04.2020

Карантин в Україні та його економічні наслідки вже позначилися на тому, як українці розраховуються за житлово-комунальні послуги. За три місяці цього року борг населення зріс більш ніж на 2 млрд грн і склав близько 32 млрд.

Зокрема, у Києві загальний рівень оплати за комуналку станом на кінець березня не досягав 80%, такий обсяг є мінімумом за 5 років. У той же час за січень українці заборгували за послуги житлово-комунального господарства майже 5 млрд грн, рівень боргу склав 16,9% від нарахованих за місяць сум. Найвищий рівень заборгованості був у Києві — 499,3 млн, а також у Дніпропетровській та Харківській областях — 483,4 млн і 452,7 млн відповідно. Найменший борг у січні був у жителів Тернопільської і Волинської областей — 25,8 млн і 37,5 млн відповідно.

У лютому українці стали більш дисциплінованими і погасили свої борги за попередні місяці, у результаті виникла переплата на 155,2 млн грн. Однак у дев’яти областей все одно були борги: Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Луганській, Черкаській, Полтавській, Одеській, Харківській та Херсонській.

Жителі Сумщини за лютий зменшили суму заборгованості на 20 мільйонів, і тепер вона становить 26,7 млн — почесне 8-е місце серед найбільш дисциплінованих регіонів.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: