«Через таких покидьків у даний час горить вся Україна»: Директор Охтирського лісгоспу — про пожежу в районі

23.04.2020

В Охтирському районі біля села Буймерівка днями на луках горів очерет. Подія сталася ввечері, близько 22:00.

Небезпеку зафіксували камери відеонагляду Охтирського лісгоспу. Шквальний вітер і близька відстань загоряння від лісу могли спричинити непоправну шкоду. Лісівники миттєво повідомили про небезпеку місцеву пожежну частину й самі вирушили на боротьбу з вогнем.

«Дякуючи чітким професійним і злагодженим діям працівників лісової охорони Охтирського лісгоспу, інших працівників підприємства, інспекторів Гетьманського національного природного парку й пожежників ДПРЗ – 3, пожежну стихію вдалося побороти під ранок», — говорить директор Охтирського лісгоспу Юрій Римар.

Згадує, що сумно і гірко було слухати, як кричали птахи у вогні. Адже у даний час вже всі перелітні птахи повернулися з теплих країв у місця своїх поселень, щоб вивести потомство. «У квітні місяці майже всі птахи висиджують своїх пташенят. Велика їх кількість висиджує потомство на землі та в очеретах луків. Це, перш за все, водно-болотна дичина наших мисливських угідь: дикі качки, крижень, чирянка велика, чирянка мала, черень червоноголова, лиска, водяна курочка, безліч видів куликів, чапля сіра, сірий журавель, це тільки те що стосується мисливських птахів, але ж іще є і безліч різних дрібних птахів, які також в’ють гнізда на луках. Також на даній території перебували і дикі тварини, це козулі, заєць русак, горностай, ласка, червонокнижна тварина видра, бобер, безліч їжаків та інших», — говорить директор підприємства.

Опираючись на багаторічний досвід, керівник констатує сумну статистику, що птахи і тварини, які потрапляють у район пожежі, гинуть майже стовідсотково. А так як пожежа була в нічний час, шансів на спасіння у них не було зовсім. «І от знайшовся такий нелюд, який підпалив луки і створив екологічну катастрофу. Через таких покидьків у даний час горить вся Україна, вигорають села. Дуже добре, що зараз в рази збільшили штрафи за підпали. Шкода лише, що вирахувати паліїв вдається далеко не завжди. Залишається лише достукатись до їх свідомості, якщо у таких вона є. Звертаюсь до всіх: люди, будьте людьми!», — додав керівник.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: