Ігор Перепека: «Як Суми будуть жити далі – от в чому питання»

24.04.2020

Депутат Сумської міської ради Ігор Перепека переконаний, що ті програми розвитку, які виносяться на сесію міськради, необхідно  терміново переглядати і підлаштовувати під нинішні умови. Як показала практика, вони є абсолютно непристосованими до режиму надзвичайної ситуації у період карантину.

«Як людина компетентна у питаннях транспорту можу сказати, що програми розвитку транспорту і «Два колеса» — це «Фількина грамота». Жодного якісного наповнення вони не мають, не відповідають процесам, які відбуваються в місті. Давайте розберемо на прикладі програму «Два колеса». У нас є велосипедні доріжки? У нас є інфраструктура для велосипедистів? У нас взагалі щось для них зроблено? Так, програма є, депутати голосують про її виконання, але результату – немає.

Треба визнати, що програма розвитку транспорту насправді виявилася програмою розвитку комунального транспорту, а не всього транспорту міста Суми. Сумчани пересвідчилися, що комунальний транспорт не може впоратися з проблемами, серйозними викликами і постійно вимагає дотацій, до того ж, багатомільйонних. Для КП  «Електроавтотранс» на 2 місяці, квітень і травень, протягли фінансування у 18 мільйонів гривень!!!  А що ж буде далі? Треба думати, як організувати ефективну роботу всього транспорту, а не тільки комунального, терміново змінювати підходити, підлаштовуватися під реалії. Саме тому за всі програми, які виносяться на сесію Сумської міської ради 29 квітня,  я голосувати не збираюся», — заявив Ігор Перепека.

Депутат впевнений, що необхідно зважати на ситуацію і приймати відповідні рішення, адже життя змінюватиметься, а влада говорить тільки про карантин, а не те, як бути далі. Поряд із тим, він вбачає політичні мотиви у просуванні тих чи інших програм.

«Приймаючи рішення, що стосуються життєдіяльності міста, влада Сум не зважає на депутатів міської ради. Депутати, крім однієї фракції, яка практично в повному складі працює в органах самоврядування,  потрібні лише для того, щоб голосували за проекти мерії. Виконком теж підконтрольний одній політичній силі, що керує містом. Нам не говорять, як місто житиме після карантину із  сьогоднішнім недовиконанням бюджету і колосальними сумами, які «з”їдають» комунальні установи.

А взагалі нове гасло влади «Ми працюємо, а ви сидіть вдома», наводить на думку, що чиновники не хочуть, аби простий народ, який фактично виживає, заважав їм заробляти гроші», — резюмує Ігор Перепека.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: