На Сумщині мають призвати 650 призовників

24.04.2020

Від Сумщини з урахуванням резерву буде призвано 650 призовників, з яких до лав Збройних Сил — 350, решта до інших військових формувань. Про це повідомив начальник пресслужби Сумського обласного військового комісаріату Олександр Курішко у передачі «По суті» на «Українське радіо Суми».

Зокрема він зазначив, що в цілому по Україні до Збройних Сил та інших військових формувань буде призвано 16,4 тис. осіб. Відтак, лави Збройних Сил поповнять 9 тисяч, Нацгвардії — 5 тисяч 460, Держприкордонслужби — 1 тисяча 300 і Держспецтрансслужби — 700 громадян.

За словами Курішко, усі особи призовного віку, а саме від 18 до 27-ми років, мають прибути до військових комісаріатів за місцем реєстрації для уточнення та поновлення інформації щодо перебування на військовому обліку.

Це потрібно зробити або ж зараз, або ж по завершенню карантину, але не пізніше ніж впродовж 10-ти днів. У разі, якщо призовники не з’являться до військкоматів, вони будуть внесені до бази даних як ті, що ухиляються від служби в армії. Щобільше, у разі перетину кордону, через це вони можуть не отримати дозвіл на виїзду від прикордонної служби, – каже Олександр Курішко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України відтермінував призов громадян України на строкову військову службу з квітня-червня 2020 року на травень-липень 2020 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: