Сумські студенти-будівельники відзначилися на всеукраїнському конкурсі

24.04.2020

Вкотре будівельний факультет СНАУ підтверджує високий рівень знань своїх студентів та кваліфікації викладачів. На Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2019/2020 н.р за результатами І етапу ІІ туру зі спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» факультет отримав 2 призових місця серед будівельних вишів.

Призерами у секції «Промислове та цивільне будівництво» стали:

Диплом ІІІ ступеня отримали студенти :Волков Д.Г, Горбащенко В.А. за наукову роботу «Питання необхідності підсилення металевих рам промислових будівель при реконструкції» науковий керівник кандидат технічних наук, доцент кафедри будівельних конструкцій Циганенко Людмила Анатоліївна.

Диплом І ступеня отримали студенти : Третяк Є.С., Соколов М.П. за наукову роботу «Визначення впливу снігового навантаження на матеріалоємність кроквяних ферм покриття з ліхтарем», науковий керівник кандидат технічних наук, доцент кафедри будівельних конструкцій Мукосеев Володимир Миколайович.

Дуже важливо при цьому, що обидві роботи є актуальними та мають, в першу чергу, практичне значення. Їхні результати безпосередньо впроваджені в роботу профільних підприємств м. Суми: НВП «Будівельна Наука» Академії будівництва України та ПрАТ “Сумський Промпроект”.

Перша робота присвячена питанню визначення матеріалоємності сталевих ферм покриттів з надбудовами за схемами “Ж.3” і “Ж.11” ДБН В.1.2-2:2006 «Навантаження і впливи» для обгрунтування доповнення додатка “Ж” ДБН в новій редакції.

Друга робота присвячена методиці визначення необхідності підсилення опорних елементів металевих рам промислових будівель при реконструкції ПАТ Сумихімпром, яка наразі зараз відбувається в нашому місті.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: