У центрі Глухова ходить дивакуватий ручний лелека

24.04.2020

Лелеку, який не боїться людей, сьогодні запримітили біля Спаського храму. Птах не втікає, походжає спокійно, мов у себе вдома. Раніше ручного лелеку бачили на Павлівці. Глухівчани неодноразово викладали з ним фото та відео, пише nedelya.info.

Однак це не звичайний дикий птах, це лелека, який має своє ім’я та історію. Його врятували ще восени, він не міг літати. Його помістили на прихисток у МЦПО. Опіку над птахом взяв еколого-натуралістичний відділ. Тоді у нього з’явилося й ім’я – Сеня. Весною його випустили на Павлівське озеро.

— Ми розуміли, що він вже не зможе адаптуватися як слід в дикій природі, тому випустили його поближче до людей. Я бачила, викладали відео, як його підгодовують. Я сама часто навідувалася до Сені, носила рибку, — розповідає методист еколого-натуралістичного відділу Алла Панченко.

Коли ж лелека став впевненіше літати, його почали помічати не тільки на озері, а й у місті. Він не раз прилітає до свого колишнього прихистку, буває, походжає по місту. Сеня не боїться людей, підходить до них впритул.

— Ми вже бачимо, що своїм серед лелек наш птах не стане. Він не розуміє, як це вити гніздо, навряд чи полетить у теплі краї. Утримувати такого птаха в нашому центрі просто не можливо. Ми не маємо відкритого вольєру, спонсорів, які б допомагали щодня годувати його рибкою. Ми навіть зверталися до орнітологів, зоопарків, проте поки гарних новин для Сені ще немає, — ділиться Алла.

До глухівчан вона звертається з проханням не ображати ручного лелеку, а по можливості підгодовувати його.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: