Конотопська популяція зубрів — друга за розміром в Україні

24.04.2020

Конотопська популяція зубрів складається з більш ніж 50 тварин і є другою за розміром в Україні. Вони живуть декількома стадами на території Сеймського регіонального ландшафтного парку, повідомляють у Сумській ОДА.

Зубр — це великий бик, європейський вид роду бізонів. Вага сучасного дорослого самця може досягати однієї тони, довжина тулуба — 3 м, а висота у холці — 2 м. Більшу частину дня зубри сплять чи дрімають, а ввечері йдуть на пашу та водопій. На відміну від домашніх корів зубри мовчазні тварини, мукають вони лише зрідка і дуже тихо — їх не чути вже за кілька десятків кроків. Цікавою особливістю зубрів є те, що ці масивні тварини гарно стрибають.

Людей вони уникають. Якщо спробувати підійти дуже близько, то можуть погрожувати — метеляти головою, наставляти роги та злостиво сопіти. Відповідно, побачити їх на невеликій відстані, зазвичай можна тільки взимку, під час підгодівлі.

Зубр був поширений у давнину в лісах Європи, в Україні зник в XVI–XVII ст., сьогодні занесений до «Червоної книги України». Рідкісними тваринами на Сумщині опікується “Конотопське лісове господарство”.

Чи знаете Ви, що на Сумщині вже 35 років мешкають могутні зубри?

Чи знаете Ви, що на Сумщині вже 35 років мешкають могутні зубри?Конотопська популяція зубрів складається з більш ніж 50 тварин і є другою за розміром в Україні. Вони живуть декількома стадами на території Сеймського регіонального ландшафтного парку. Зубр — це великий бик, європейський вид роду бізонів. Вага сучасного дорослого самця може досягати однієї тони, довжина тулуба — 3 м, а висота у холці — 2 м. Більшу частину дня зубри сплять чи дрімають, а ввечері йдуть на пашу та водопій. На відміну від домашніх корів зубри мовчазні тварини, мукають вони лише зрідка і дуже тихо — їх не чути вже за кілька десятків кроків.Цікавою особливістю зубрів є те, що ці масивні тварини гарно стрибають.Людей вони уникають. Якщо спробувати підійти дуже близько, то можуть погрожувати — метеляти головою, наставляти роги та злостиво сопіти. Відповідно, побачити їх на невеликій відстані, зазвичай можна тільки взимку, під час підгодівлі.Зубр був поширений у давнину в лісах Європи, в Україні зник в XVI–XVII ст., сьогодні занесений до «Червоної книги України». Рідкісними тваринами на Сумщині опікується “Конотопське лісове господарство”.ВІДЕО Дмитра Русанова

Опубліковано Відділ промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації Пʼятниця, 24 квітня 2020 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: