Біля цілющого джерела на Кролевеччині освятили каплицю

24.04.2020

Сьогодні, 24 квітня 2020, відбулося Богослужіння на честь освячення новозбудованої каплички на території, що поміж людьми в Кролевці називають Попівська долина. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Кролевецької районної ради Віктор Бик.

Божественну Літургію очолив високопреосвященнійший Роман, архієпископ Конотопський і Глухівський, Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, співслужили їм священники Кролевецького благочиння. Також тут зібрались віряни.

Нагадаємо, 2 травня 2018 року на цьому місці вже відбувалося подібне дійство, тоді теж було освячено капличку та воду в криниці. Історія Попівської криниці вражає, бо на тому місті, 18 грудня 1922 року, були розстріляні монахи , що мали намір служити в день Св. Миколая Чудотворця. Як розповідають люди, по дорозі з Свято-Миколаївського Пустинно-Рихлівського монастиря ченців завели в цей ліс і розстріляли. Люди ховали вбитих на тих місцях, де вони падали від куль. А через два роки в Поповій долині забило цілюще джерело – Попова криниця. Досі невідомо, скільки тут розстріляних. За одними джерелами 135, за іншими 112 осіб …. Не на всіх могилах є хрести.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: