Суд повернув Сумському НВО котельню четвертої лікарні

24.04.2020

Господарський суд Сумської області скасував державну реєстрацію права власності на котельню площею 152,9 кв. м. на Металургів, 38 за територіальною громадою міста Суми і визнав право власності на цю котельню за АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання». Відповідне рішення було оприлюднене в судовому реєстрі 19 квітня, пише sumy.today.

Слід зазначити, що Сумська міська рада не заперечувала проти задоволення позову заводу і поклалася на розсуд суду. Як встановлено судом, у 2006 році міська рада надала згоду на прийняття до комунальної власності від заводу нежитлових приміщень на Ковпака, 7, Металургів, 38 та вулиці Праці,3. Ці приміщення перебували в оренді у клінічної лікарні №4. При цьому на Металургів, 38 завод передав місту усі приміщення, крім котельні. Однак, Сумське БТІ після затвердження міською радою акту прийняття-передачі до комунальної власності стаціонарного відділення лікарні №4 помилково зареєструвало за громадою і право власності і на котельню.

Суд встановив, що котельня фактично весь цей час належала Сумському НВО, яке до листопада 2019 року здавало її в оренду 4 лікарні. У зв’язку з приєднанням лікарні до центральної мережі міського опалення, медичний заклад повернув котельню заводу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: