На території психоневрологічного інтернату на Глухівщині живуть красені-павичі

25.04.2020

Світлинами павичів поділилася завідувачка Будищанського психоневрологічного інтернату Тетяна Савенко. Вона розповідає, що саме зараз птахи дуже красиві. Восени вони скидають хвіст, тому взимку зовсім непримітні і не вирізняються серед інших. Весною, коли починається шлюбний період, павичі розпускають свого шикарного хвоста, і тоді відвести погляду від цієї краси не можна.

Придбали першого птаха ще п’ять років тому. Тоді він був розміром, як індик. Через три роки павич вперше розпустив свого хвоста, чим потішив і персонал інтернату, і підопічних.

«Аби йому не було самому сумно, ми вирішили придбати йому ще самичку. Щоправда, згодом виявилося, що це теж хлопчик. Тому довелося знайти їм дві дівчинки. Так у нашому інтернаті опинилися дві пари» — розповідає Тетяна Савенко.

Окрім павичів тут є фазани, черепахи, голуби-павичі. Ще в інтернаті справжній райський куточок. З ранньої весни до пізньої осені тут тішать око найрізноманітніші квіти. Ще є свій фруктовий сад, який постійно поновлюється новими деревами.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: