“Не дамо отруїти дітей”: на Сумщині селяни протестують проти фермерського господарства

25.04.2020

Мешканців села Землянка, що на Глухівщині, ще восени збентежила новина про те, що в небезпечній близькості від будинків фермерським господарством “Добробут” буде засіватися поле в 16, 5 га. Люди вважають, що господарська діяльність “Добробуту” внаслідок використання хімікатів для засіяних на полях культур суттєво погіршить стан їхнього здоров`я.

І ось  сталося те, чого побоювалися жителі села:

“Вчора культивували та посипали добривами пасовище біля бані! Той клапоть берегової землі за який ми боролися того року….Там, де знаходиться старовинне русло струмка Цвіт (описаного ще Пелагеєю Бартош). .. А цей зникаючий вже струмок впадає в єдину ще не висохлу водойму Землянки… Так що, по закону, його мають право засівати тільки травами… Тай знаходиться він якраз навпроти будинків людей, метрів за 30…Та чи вносяться добрива під посів трави? Навіщо ТОВ” Добробут” сіножаті? Й чи не буде засіяно цей клаптик екологічно чистої землі кукурудзою або соняшником, з витікаючим з цього оприскуванням пестицидами??!!!… Ці питання дуже хвилюють жителів Землянки. Сталося те, чого ми і боялися…

Все-таки приїхали сівалки з кукурудзою. І люди вийшли на протест задля збереження екології та за майбутнє своїх дітей!”, – написала на сторінці в фейсбук мешканка с.Землянка Оксана Анисимова.

Варто зазначити, що землю “Добробуту” виділила Березівська ОТГ , не спитавши дозволу людей, нехтуючи людськими інтересами та станом довкілля.

hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: