Олександр Лисенко: Місто має посилити роботу в питанні допомоги соціально незахищеним громадянам

27.04.2020

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО звернув увагу департаменту соціального захисту населення на необхідність посилення роботи в питанні допомоги соціально незахищеним громадянам.

За словами очільника Сум, посадовцям департаменту варто опрацювати механізм допомоги соціально незахищеним людям на період стабілізації ситуації з коронавірусом, тобто в період карантину та в певний період після його завершення.

«Окрім тих 700 громадян, які є на обліку департаменту, потрібно звернути увагу і на інших людей, які, можливо, за станом здоров’я, потребують допомоги або опинились у скрутному становищі через нинішню ситуацію. Поспілкуйтесь ще з підприємцями, підприємствами, великими торговельними мережами, які сьогодні працюють і заробляють кошти, щоб спільно забезпечити допомогу таким людям. Беремо це питання під контроль і допомагаємо продуктами, ліками та всім необхідним», – звернувся міський голова до директора департаменту соціального захисту населення Тетяни МАСІК.

Окрім того, Олександр Лисенко акцентував увагу й на питанні допомоги соціально незахищеним особам щодо дистанційної оплати комунальних послуг, зокрема доручив розробити механізм таким чином, аби даною ситуацією не змогли скористатись шахраї.

Як зауважила директор департаменту соціального захисту населення, в період карантину, дійсно, багато людей потребують допомоги, і у групі ризику, в першу чергу, – одиноко проживаючі пенсіонери та особи з інвалідністю.

«Відповідна робота вже триває. Окрім тих 700 сумчан, які є на обліку департаменту, соціальні працівники додатково обслуговують ще 12 осіб, які до нас звернулись. Наразі працюємо, аби взяти цих людей на постійний облік. Робота щодо оплати комунальних послуг проводиться з 695 містянами, які перебувають на обслуговуванні, і кількість таких осіб буде розширена», – сказала посадовиця.

Тетяна Масік наголосила, що всі, у кого виникають питання щодо соціального захисту, які потребують термінового вирішення, можуть звертатися безпосередньо до департаменту соціального захисту населення за багатоканальним номером: 78-88-88 або за мобільним номером: (050)4078199.

Щодо отримання соціальних послуг, у тому числі з питань доставки продуктів харчування одиноким непрацездатним громадянам, варто звертатися до міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» за телефонами: 60-49-95, 32-32-60, 63-54-14, (050)4055670.

Вона також зауважила, що наразі співпраця департаменту з волонтерськими, громадськими організаціями та підприємцями є конструктивною. На сьогодні продовольчі набори отримали понад 800 соціально незахищених містян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: