Кролевецький лісгосп просить припинити «травлю» працівників через коронавірус

27.04.2020

З проблемою відсутності людяності зіткнулось Кролевецьке підприємство. На щастя, на Сумщині коронавірус виявлений масово лише у кількох районах. На біду, одним з цих районів є Кролевецький.

Мало того, на Кролевеччині одним з перших інфікованих виявився працівник лісогосподарського підприємства, що є одним з головних бюджетоутворюючих організацій району.

Так, за 2019 рік до бюджету всіх рівнів перераховано близько 37 млн. грн. з них до всіх місцевих бюджетів більше 14 млн. За І квартал цього року сплачено більше 4 млн. грн.. податків до всіх місцевих бюджетів. Ці кошти йдуть на заробітні плати лікарів, вчителів, місцевої влади, а також працівників всіх установ з бюджетним фінансуванням.

У Кролевецькому лісгоспі є можливість забезпечити виконання всіх встановлених державною карантинних вимог: обробка приміщень, температурний скринінг, індивідуальні засоби захисту та гігієни для всіх працюючих. Тобто все, що необхідно для того, щоб навіть при виявленні спалаху інфекційної хвороби, упередити її розповсюдження далі. Так і було зроблено.

«З 25 березня, як тільки працівник відчув погіршення самопочуття, вже був на лікарняному. А 31 березня у нього було лабораторно підтверджено COVID-19. У зв’язку з цим, адміністрацією підприємства було вирішено з 1 по 7 квітня відправити всіх працівників підприємства, а це близько 300 чоловік, на самоізоляцію. Ті робітники, які хоч якимось чином контактували з хворим, були залишені на самоізоляції сімейними лікарями до 15-17 числа. І тільки після додаткового обстеження були допущені до роботи», – коментує ситуацію директор Кролевецького ЛМГ Олександр Посошенко.

За період ізоляції хвороба проявилась ще в кількох осіб, які контактували з хворим до виявлення хвороби. Вони теж проходять курс необхідного лікування. Працівники лісгоспу лікуються, а от місцеві жителі Кролевеччини, на жаль, «захворіли» на іншу, на багато страшнішу інфекцію… Нажахані через ЗМІ постійними інформаційними пресингами люди, просто втратили людяність. Про підприємство розповсюджуються фейкові чутки, розпочалася справжня «травля», як працівників підприємства, так і самого лісгоспу.

Якими ліками вилікувати цю «хворобу», наразі невідомо. Щоб зупинити цю психологічну війну, кролевецькі лісівники всі гуртом здали тест на виявлення інфекції.

«У четвер, 23 квітня, з ініціативи районного міжвідомчого оперативного штабу та керівництва лісгоспу, у 27 працівників автогаража та контори підприємства були взяті тести на COVID-19. За результатами Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України всі зразки – негативні. Тобто люди цілком здорові і контакт з ними не несе ніякої загрози», – продовжує Олександр Посошенко.

Тому керівник звертається з проханням аналізувати всю інформацію і не розповсюджувати неправдивих чуток. Якщо ж у когось є запитання чи конструктивні пропозиції безпосередньо до роботи Кролевецького ЛМГ, то воно відкрите до спілкування і діалогу.

Кролевецькі лісівники бажають всім здоров’я і стійкого імунітету до хвороб, а головне – залишатись людьми.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: