У Сумах демонтують частину центрального ринку

27.04.2020

Про це повідомив директор ТОВ «Центральний ринок м. Суми» Расул Галаєв, пише «Панорама».

Торгові ряди, розташовані на тротуарах і газонах уздовж вул. Набережна р. Стрілки, – це вчорашній день. Тому «орієнтовно у червні розпочнеться демонтаж рядів, розташованих між двома перехрестями: вулиці Набережна р. Стрілки від Лугової до Засумської. Також демонтують усі торгові ряди, які зараз розташовуються на місці колишніх газонів і утворюють кілька «вулиць». Підприємці, які зараз там торгують, перейдуть у приміщення критих торгових залів — «поясів», в яких зараз розташовані м’ясний, рибний і молочний відділи».

У колишніх приміщеннях м’ясного, рибного і молочного відділів проведуть ремонт і зроблять криті магазинчики зі скляними перегородками, на зразок тих, які зараз працюють у ТЦ «Євробазар».

На звільненому від торгових рядів місці відновлять тротуар і зроблять нові парковки для автомобілів. Також тут з’явиться дитячий ігровий майданчик і озеленення — дерева, квіти і кущі. Фасад ринку буде відремонтовано, у нього з’явиться нічне підсвічування. Планують зробити освітлення стоянок і тротуарів.

Внутрішній простір критого ринку-«ромашки» — галерея, де зараз розташовані старі торгові ряди, також планують змінити. «Все м’ясо, риба та інші продукти, які швидко псуються, після реконструкції будуть продаватися тільки з холодильних вітрин. Молоко також буде реалізовуватися охолодженим і тільки зі скляної тари. Для торгівлі живою рибою з’явиться акваріум », — говорить Расул Галаєв. За його словами, уже є попередня домовленість із великими виробниками курячого м’яса, які збережуть тут свої фірмові прилавки. «У внутрішньому просторі ринку з’являться фудкорти з кухнями народів світу по франшизах відомих брендів у громадському харчуванні, а також столики з посадочними місцями. Вони будуть на місці нинішнього рибного відділу», — повідомив Расул Галаєв.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: