Бути слугами народу не на словах, а на ділі закликають владу сумські опозиціонери

29.04.2020

Представники регіональної організації  ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ закликають владу у скрутні для держави часи надати реальну підтримку малому та середньому бізнесу.

За інформацією Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, серед усіх підприємств держави малий та середній бізнес складає 99,8%. Там працює 79% населення. Нині, під час пандемії коронавірусу, всі вони вже півтора місяці вимушені знаходитися на карантині. Через це важливий елемент ринкової економіки, без якого держава не може нормально розвиватися, в Україні на межі зникнення, – говорить опозиція. Адже карантинні обмеження стосуються в першу чергу малого бізнесу, а підтримка держави направлена на великий.

Депутат Сумської обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Микола Войтенко в ефірі телеканалу АТВ наголосив, що влада в скрутній для країни ситуації лобіює інтереси олігархів та іноземного бізнесу. «У той час коли підприємства малого бізнесу, в першу чергу сфера обслуговування, закриті і їм ніхто нічого не компенсує за їхні втрати, великі торгові мережі нарощують обсяги виробництва. Це повна несправедливість! Ми переконані, що влада повинна на ділі слугувати народу і підтримувати його, а не називатися такою на папері», — говорить депутат.

Він наголошує, що тисяча гривень пенсіонерам і скасування певних податків за рахунок місцевого самоврядування не врятують від голоду родини, які втратили роботу. «Більшість з цих людей залишилися без засобів до існування, вони жили від зарплати до зарплати. Сьогодні потрібно не розказувати про пільгові кредити і як треба ще трохи потерпіти, а реально підтримувати малий бізнес і виділяти кошти, щоб підприємства мали змогу зберігати робочі місця. Тільки державна підтримка врятує економіку і людей в цей важкий період», — наголосив політик.

Микола Войтенко говорить, що їхня політична сила підтримує відкриття ринків по Україні при умові дотримання санітарних та протиепідемічних вимог. Бо це поверне на роботу тисячі людей, дозволить їм реалізувати екологічну, вирощену вдома сільгосппродукцію і додасть фінансових надходжень місцевим бюджетам, які нині наповнюються ледь на 20%.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: