Аграрії Сумщини прогнозують погіршення урожаю гречки

29.04.2020

На Сумщині 2020 року можлива нестача гречки. Це пов’язане з меншими, порівняно з минулорічними, обсягами посіву та з несприятливими погодними умовами. Заморозки на ґрунті та сильні вітри у березні-квітні також негативно вплинули на стан озимих культур.

Несприятливі погодні умови порушили процес вегетації озимих. Особливо пошкоджені іноземні сорти, оскільки їх морозостійкість нижча, ніж у вітчизняних. Такі дані мають у сумському інституті сільського господарства, передає Суспільне.

«Мабуть, справдиться цифра недобору врожаю на рівні 20%, тобто п’ята частина від минулорічного рівня. І генетичний потенціал навряд якісь сорти проявлять в умовах цього року «, — говорить заступник директора Інституту сільського господарства Північного сходу НААН України Микола Собко.

За його словами, навіть якщо відсьогодні підуть дощі, озимим культурам це не допоможе, оскільки в рослинах вже закладені показники урожайності. Доглядати сільгоспкультури заважають сильні вітри. За великої швидкості вітру не можна проводити оприскування сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб і бур’янів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: