У Сумах викрили підпільний цех, де виробляли сумнівні антисептики

30.04.2020

За процесуального керівництва прокуратури Сумської області в рамках кримінального провадження викрито та припинено підпільне виробництво антисептичних засобів із сировини сумнівного походження без дозвільних документів та контролю якості (ст. 227 КК України).

За даними слідства, підпільний цех із виготовлення антисептику в умовах повної антисанітарії було облаштовано у м. Суми в одному з приміщень, що належить фізичній особі-підприємцю. Рідина розфасовувалась переважно в 5-літрові пляшки, маркування на яких не відповідає жодному існуючому стандарту. Виготовлений товар реалізовувався зокрема й державним медичним закладам області.

У середу, 29 квітня 2020 року, за місцем виробництва контрафакту проведено санкціонований обшук, під час якого виявлено та вилучено 600 л готової продукції, 500 л спирту, хімічні сполуки та обладнання для виготовлення антисептику.

Досудове слідство триває, після проведення необхідних слідчих дій буде визначено остаточну кваліфікацію вказаного злочину та надано правову оцінку особам, причетним до протиправної діяльності.

Підпільний цех викрито Службою безпеки України спільно зі Слідчим управлінням Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Сумщини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: