У Сумах до списку капремонтів ліфтів внесли будинки без повного пакету документів

30.04.2020

До переліку ліфтів, в яких робитимуть капітальні ремонти, в Сумах цьогоріч потрапили будинки, які не подали повний пакет документів на момент реєстрації заяв у департаменті інфраструктури. І навпаки, тих будинків, які проходили за рейтингом, у переліку немає. Про це «Суспільному» розповів голова Асоціації ОСББ «Сумщина» Роман Гученко.

Йдеться про програму співфінансування 90/10. За цією програмою, 90% вартості ремонту ліфту оплачується за гроші міського бюджету, 10% — мешканців будинків.

Два ліфти хотіли замінити у своєму будинку мешканці багатоповерхівки за адресою: вулиця Новомістенська, 12. Будинок зведений наприкінці 90-х років і термін експлуатації ліфтів у ньому закінчився 2019 року. За словами голови правління ОСББ Анастасії Євтушенко, жителі завчасно провели загальні збори, зібрали всі необхідні папери, кошти і подали всі документи.

«Мешканці наші, які знають про цю ситуацію, дуже обурені, оскільки розмір внесків на ремонт ліфтів був для них великий, але вони дуже хотіли потрапити в цю програму», — говорить Анастасія Євтушенко.

До списку капремонтів за програмою співфінансування 90 на 10 «Новомістенська, 12» не потрапила.

Роман Гученко називає адреси будинків, які, натомість, ввійшли до програми, але не подали проєктно-кошторисну документацію з експертизою: Ковпака 81, Ковпака 91, Інтернаціоналістів 41та інші. «Порушена черга, на сьогоднішній день її взагалі немає, немає списку на сайті в режимі онлайн, поділені будинки ОСББ і не ОСББ, хоча порядок один для всіх будинків, в порядку черги люди здають відповідні документи. Якщо документи не відповідають дійсності, вони мають повернутися назад», — розповідає Роман Гученко.

У департаменті інфраструктури ситуацію зі списком капремонту ліфтів поки не коментують, говорить керівниця прес-служби Сумської міськради Ольга Семениста. Триває службова перевірка. За словами голови Асоціації ОСББ «Сумщина» Романа Гученка, якщо результати їх не влаштують — подаватимуть до суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: