Житель Сумщини обікрав колишній морг

30.04.2020

Охтирською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 27-річного чоловіка, який скоїв низку крадіжок, а також підпалив авто після невдалої спроби його викрадення.

Мова йде про чоловіка, який із моменту свого повноліття більше часу проводить у місцях несвободи, ніж на волі. За цей час він уже був п’ять разів засуджений, переважно за крадіжки. Звільнившись із місць позбавлення волі всередині 2019 року, чоловік відразу поновив свою злочинну діяльність. Спочатку він обікрав колишній морг, забравши звідти цінні металеві вироби. Потім викрав у рідної сестри металевий котел. Після спілкування з друзями чоловік теж не повертався додому «з пустими руками»: в одного він викрав мобільний телефон, а в іншої виніс із будинку побутову техніку.

Окрім того, обвинувачений у жовтні 2019 року намагався викрасти транспортний засіб. Однак чоловік зміг лише відкрити дверцята автівки, завести двигун йому так і не вдалось. Щоб приховати сліди проникнення в авто, обвинувачений підпалив водійське сидіння. Транспортний засіб згорів повністю.

За вироком Охтирського міськрайонного суду 29 квітня 2020 року обвинуваченого визнано винним за ч. 2 та 3 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно з проникненням до житла), ч. 2 ст. 15/ч. 2 ст. 289 (закінчений замах на незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення майна) КК України та засуджено до 6 років позбавлення волі. На вирок суду чоловік чекав у СІЗО.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: