Воду з річки Сейм дослідили на безпечність

01.05.2020

Розпочато лабораторний контроль безпечності води відкритих водойм у межах населених місць Сумщини.

Так, відповідно звернення громадської організації Путивльщини, у зв’язку з підозрою щодо можливого забруднення р. Сейм, організовано проведення лабораторних досліджень річкової води в межах населених пунктів Путивльського району на відповідність санітарним нормам.

За результатами проведених досліджень на показники мікробіологічної безпеки вода у відібраних зразках відповідала санітарним нормам.

Так, вміст ентерококів та лактозопозитивних кишкових паличок в 1 л не перевищував допустимої концентрації, наявності патогенних ентеробактерій, в т.ч. сальмонел у воді не виявлено в жодній пробі.

Проведені лабораторні дослідження на санітарно-хімічні показники не виявили перевищень гранично допустимих концентрацій вмісту амонію, нітратів і нітритів та показника загальної жорсткості води.

Органолептичні показники відібраних проб були в межах санітарних норм.

Під час розгляду колективного звернення жителів смт. Степанівка Сумського району щодо внесення мінеральних добрив ТОВ «Хлібодар» в прибережній захисній смузі р. Гуска, відібрано проби річкової води в межах населеного пункту. Проведені лабораторні дослідження не виявили у воді водоймища наявності пестицидів та перевищення санітарних норм за хімічним складом, повідомляє Держпродспоживслужба у Сумській області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: