Головна інфекціоністка Сумщини приємно вражена неочікуваним візитом губернатора Грищенка

01.05.2020

Головний інфекціоніст Сумської області Ірина Троцька у Фейсбуці поділилася приємними враженнями від вчорашньої зустрічі з головою Сумскої ОДА Романом Грищенком.

За словами пані Ірини, очільник області відвідав обласну інфекційну лікарню ім. Зіновія Красовицького без попереджень, ЗМІ і без «чумного костюму» — одним словом так, як це роблять сумські медики щодня. Така відкритість з боку посадовців — велика рідкість, говорить лікарка.

Ірина Троцька порівняла губернатора Сумщини з керманичем Одеси Дюком де Рішель’є, який під час боротьби міста з чумою в 1812 році відвідував хворих у лікарнях і не цурався спілкування з лікарями.

Зустрiч, говорить головна інфекціоністка, залишила вiдчуття впевненостi, що влада розумiє проблеми iнфекцiйноï служби та готова допомогати реальними конкретними справами, а не словами вдячності чи пустопорожніми гаслами, як це було раніше.

«Друзі, з Першотравнем всіх вас, а особливо тих, хто проводить цей день на роботі.

Хочу поділитися враженнями від однієї зустрічі. Вчора до нашої лікарні в час її буденної напруженої роботи без попереджень, які зазвичай стимулюють відповідну організаційну метушню, завітав голова обласноï державноï адмiнiстрацiï Роман Грищенко.

Спілкування, якому, знаю, були раді представники влади і лікарі, видалося напрочуд цікавим і невимушеним. Мову вели не лише про заходи з протидії епідемії COVID-19 та нагальні проблеми лікувального закладу, а й про життя. Новий керівник області, як з’ясувалося, досить обізнаний про історію нашого закладу та зацікавлений в його гарному майбутньому.

Що вразило: шановні гості були не в захисних костюмах, як зазвичай одягаються представники влади під час візитів до інфекційних лікарень. Більш того – на їх обличчях були не респіратори високого ступеню захисту, а звичайні хірургічні маски. Теплі рукостискання довершили відчуття розсудливої впевненості в тому, що ми – не служителі протичумного бараку. Обговорюючи з колегами після зустрічі наші враження, ми з ними зійшлися на думці: нам бракувало цього відчуття.

Чомусь пам’ять вихопила з історії боротьби з епідеміями постать дюка де Рішель’є, керманича Одеси, під час боротьби цього міста з чумою в 1812 році, коли той залюбки відвідував хворих у лікарнях і не цурався спілкування з лікарями, які були на передньому краï боротьби з хворобою.

Ну а вчорашня зустрiч залишила в нас вiдчуття впевненостi, що влада розумiє проблеми iнфекцiйноï служби та готова допомогати», — написала Ірина Троцька.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: