На Сумщині адвоката підозрюють у неправомірних діях

01.05.2020

Охтирський міськрайонний суд звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Полтавської області через дії адвоката Олександра Титаренка. Про це стало відомо з постанови суду, яка оприлюднена у реєстрі судових рішень.

У ній зазначено: «В ході розгляду справи судом встановлено, що при ознайомленні адвоката з матеріалами справи про адміністративне правопорушення були внесені виправлення шляхом дописування слова «не» в протоколі про адміністративне правопорушення в графі «пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, по суті порушення», де зазначено кульковою ручкою синього кольору: «від медосвідування не відмовляюся».

В судовому засіданні для огляду надано суду копію протоколу, отриману від працівників поліції, та встановлено, що в графі «пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, по суті порушення» зазначено кульковою ручкою синього кольору: «від медосвідування відмовляюся».

Вищезазначене свідчить про те, що зазначене виправлення було зроблене або безпосередньо адвокатом або в його присутності і з його відома особою відносно якої складено протокол».

Суд ухвалив про факт грубого порушення адвокатом Титаренком Олександром Миколайовичем,Конституції України,Закону України «про адвокатуру», Присяги адвоката та Правил адвокатської етики довести до відома кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Полтавської області для вирішення питання щодо наявності підстав для притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Копію ухвали направити Голові кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Полтавської області для виконання.

Про результати виконання ухвали Охтирського міськрайонного суду Сумської області повідомити Охтирський міськрайонний суд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: