Психіатричну допомогу на Сумщині критично недофінансовують

02.05.2020

Останнім часом у ЗМІ все частіше звуить проблема функціонування спеціалізованих закладів надання психіатричної допомоги. Багато лікарень України звернулися до НСЗУ щодо недостатнього фінансування. Сумщина — не виняток.

Зокрема, гостре недофінансування відчуває обласна спеціалізована лікарня у м. Глухів. «Ми, колектив КНП СОР “Обласна спеціалізована лікарня у м. Глухів” наголошуємо, що наш заклад отримав недостатнє фінансування від НСЗУ. Нам не вистачає на заробітну платню, харчування хворих та медикаменти!», – зазначила у зверненні до обласної влади директор закладу Галина Шуляк. За її словами, у лікарні провели оптимізацію ліжкового фонду та штатів, але все рівно фінансування не вистачає, передає 05453.com.ua.

КНП СОР “Обласна спеціалізована лікарня у м. Глухів ” надає психіатричну та наркологічну допомогу жителям 6 районів Сумської області, а саме: Шосткинський, Глухівський, Кролевецький, Ямпільський, Середино-Будський, Путивльський та інші (у разі необхідності). «Тому, ми звертаємося до Сумської обласної ради, депутатського корпусу та до Управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації про виділення коштів для функціонування закладу», – зауважує у зверненні Галина Шуляк.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: