40% сумських кафешок не відчиняться після карантину?

02.05.2020

Із 30 тис. підприємств у сфері громадського харчування, які були в Україні до початку пандемії коронавірусу і супутньої економічної кризи, 12 тис. ліквідовані як суб’єкти госпдіяльності. Про це заявив заступник голови комітету ВР із питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв: «Згідно з даними за HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг — ІФ) до карантину у нас було 30 000 закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тис. із цих 30 — ліквідовані. Не в сенсі «закрилися на карантин», а в сенсі «ліквідовувалися як підприємства».

Нардеп не виключає закриття 40% бізнесів галузі, зокрема у зв’язку з тим, що ВР не змогла з першого разу прийняти зміни до держбюджету: «Можливо, це пов’язано з тим, що нам не вдалося з першого разу взяти відповідну законодавчу базу для запуску процедури форс-мажору. Люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов’язання по оренді».

За словами Микити Потураєва, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину: «Можливо, хтось із цих 12 тис. ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема».

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: