Білопільські опозиціонери прибрали разом зі своїми дітьми Могилу невідомому солдату

02.05.2020

«Берегти монументи воїнам-переможцям – це зберегти пам’ять про тих, хто врятував нашу землю від фашизму і подарував нам життя. Історію подвигу не можна забути», — так вважає виконуючий обов’язки голови Білопільської районної ради, керівник районної організації ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Володимир Відуєв.

Вже багато років поспіль він із однопартійцями впорядковує могилу Невідомому солдату, що знаходиться в Катеринівському лісі поблизу села Атинське Білопільського району Сумської області.

Одинокий монумент полеглому воїну встановили ще у роки Великої Вітчизняної війни. Кажуть, там покоїться збитий льотчик, якого поховали місцеві жителя.

Цьогоріч Володимир Відуєв разом із своїм колегою по партії Сергієм Анікіним долучили до прибирання пам’ятника своїх дітей – 10-річну Алісу та 18-річного Андрія.

Біля могили прибрали листя, пофарбували огорожу і сам монумент, поклали квіти і згадали своїх дідів та прадідів, які не повернулися з найкривавішої війни минулого століття.

«Ми навіть не здогадуємося, скільки по всьому світу безіменних могил наших воїнів, що полягли у роки Великої Вітчизняної війни. Мій прадід також у 1943 році пропав безвісті. Я сподіваюся, що хтось прибирає і його могилу», — розповів Володимир Відуєв.

Сергій Анікін додав, що під час упорядкування пам’ятника вони розповідали своїм дітям не переписану сучасниками історію, а ту, про яку їм розказували справжні свідки війни. «Ми маємо своїм власним прикладом показувати підростаючому поколінню власне ставлення до подій Великої Вітчизняної війни, розповідати про подвиги тих, хто наближав Велику Перемогу. Це свято було і назавжди залишиться з нами, бо це – наша історія, а наші герої – це ми самі», — упевнений опозиціонер.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: