Щоб не було масового мору бджіл: селянин викликав поліцію через неконтрольовану обробку полів пестицидами

03.05.2020

Вчора, 2 травня, житель с. Шалигине Роман Вишневецький зафіксував факт неконтрольованої обробки аграріями компанії «РОСТОК-ХОЛДИНГ» полів пестицидами в денний час, що заборонено законом — обробку можна проводити після 21.00 вечора. Про ситуацію повідомляє hlukhiv.info.

Чоловік викликав поліцію для з’ясування даного питання, а також бджолярів, які колись уже скаржилися на проблему масової загибелі бджолиних сімей. Їх не попереджають про заплановані обробках полів, в результаті чого комахи потрапляють під дію отруйних препаратів та вмирають. Співробітники правоохоронних органів опитали обидві сторони, ведеться розгляд, аграрії в цей день припинили роботу.

Згідно з «Інструкціэю щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл», аграрії напередодні химобработки медоносних рослин, зобов’язані за три доби до цього через ЗМІ попередити всіх бджолярів в межах 10 км від оброблюваних площ. Повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

Нагадаємо, в минулому році в Україні в результаті неналежного використання хімічних речовин при обробці сільгоспугідь зафіксована загибель понад 45 000 бджолиних сімей.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: