У лікарні на Сумщині фіндиректором працювала жінка з підробленими документами

04.05.2020

Сьогодні фінансове становище Глухівської міської лікарні – катастрофічне. Аванс за квітень медичні працівники отримали тільки завдяки тому, що депутати виділили на це кошти з міського бюджету. Як далі існуватиме лікарня в умовах медичної реформи — не зрозуміло, пише nedelya.info.

Фінансування, виділене Національною службою здоров’я України на основі статистичних даних, підготовлених керівництвом ГМЛ, недостатнє. Так, при потребі 4,9 млн грн прийшло 869 тисяч. Зарплату давати нічим, медикаменти не купуються, з харчуванням і деззасобами – біда. І все тому, що хтось припустився елементарної помилки, подаючи документи у НСЗУ.

«Ми зараз намагаємося розібратися, хто готував пакет документів для НСЗУ, – звернувся до присутніх на апаратній нараді секретар міської ради Юрій Бурлака. – Але, як тільки з’явилися питання, генеральний директор лікарні Анатолій Кіяшко різко захворів, а фінансова директорка звільнилася заднім числом». Він показав цікавий документ: відповідь із Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана про видачу диплома громадянці З., яка донедавна працювала фіндиректором міської лікарні. Виявилось, що документ, копію якого ця жінка надала при влаштуванні на роботу, не видавався названим університетом.

«Колектив у 500 чоловік залишається без зарплати через чиюсь помилку. При цьому керівництво отримує по 40 тисяч. У мене питання до профкому, до колективу: чого ховаємось, кого боїмося? Це не питання політики, як усі звикли говорити у Глухові! Я прошу листа підготувати – його роблять уже два тижні… Треба виносити питання по розірванню контракту на сесію – винесемо. Давайте обговорювати», – сказав Бурлака.

Нагадаємо, директорка Дніпропетровської обласної реабілітаційної лікарні Інеса Шевченко оголосила голодування через скорочення фінансування установи. І вже через день закладу перерахували необхідні 10 млн грн. У Глухові ж гендиректор пішов на лікарняний.

Наразі лікарня має забезпечення грошима на рівні 22%.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: