Головний лікар Шосткинської ЦРЛ — про хворих на коронавірус: «Це могло статися з будь-ким»

04.05.2020

У Шостці розпочато лабораторний скринінг медичних працівників, які залученні в наданні медичної допомоги хворим на COVID-19. На минулому тижні було обстежено понад 30 осіб. Станом на 4 травня короноварусної інфекції у них не виявлено, передає  shostkanews.city.

Головний лікар ЦРЛ Олег Штогрин повідомив, що зранку майже 20 аналізів було відвезено в Сумський лабораторний центр на обстеження. Він зазначив, що люди, які заразились на COVID-19, в цьому не винні, це могло статися з будь-ким: «Вас підтримує і влада і медичні працівники. Наші дії повинні бути спільними, щоб хвороба не розповсюджувалась».

Ніхто не застрахований від можливості захворіти. Головне робити те, що від нас вимагає карантин.

В інфекційному відділенні ЦРЛ нині перебуває 8 хворих. Всі госпіталізовані з пневмонією. Троє пацієнтів вже одужує. Головний лікар розповів про перебіг лікування інших пацієнтів: «В одного хворого виявлено туберкульоз і цей пацієнт буде переведений на лікування в тубдиспансер. Четверо новопоступивших вважаються підозрюваними на можливість зараження коронавірусною інфекцією. Двоє хворих були досить важкі й кілька днів перебували на кисні. Нині стан всіх чотирьох ближче до середньої важкості».

Нагадаємо, що станом на 4 травня в Шостці зафіксовано 11 випадків зараження COVID-19. 6 осіб вже одужало.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: