На Сумщині викрили у скоєнні угонів двох жителів сусідньої області

04.05.2020

Як встановили детективи Охтирського відділу поліції, незаконні заволодіння двох ВАЗівок вчинили раніше судимі юнаки з Харківської області.

Хлопці спеціально для цього приїхали до Охтирки, навіть не пошкодувавши грошей на таксі. Перший автомобіль — не новий ВАЗ-2106 синього кольору — вони запримітили  поблизу однієї з багатоповерхівок райцентру. Викруткою відкривши водійські дверцята, перевірили, чи можна завести мотор. І коли їм це вдалося, швиденько оглянули прилеглу територію в пошуках ще однієї машини. Білий легковик тієї ж марки вони знайшли неподалік у дворі багатоквартирного дому, в аналогічний  спосіб проникли у салон і переконались у справності двигуна.

Нагледіли вони й третє авто, однак тут на них чекала невдача – господар передбачливо зняв акумулятор. Відтак, вирішивши зупинитися поки що на двох машинах, юнаки на чужих легковиках подалися додому — в один із населених пунктів Харківської області.

«Щойно отримавши повідомлення про незаконне заволодіння транспортними засобами, наші працівники розгорнули широкі пошукові заходи, — коментує ситуацію Руслан Кладько, начальник Охтирського відділу поліції. — Завдяки встановленим в райцентрі та на трасах камерам відеоспостереження вдалося встановити напрямок руху зловмисників. А згодом, у результаті оперативно-пошукових заходів, — і їх особи. Одного з «угонщиків» знайшли і затримали вдома. Це раніше судимий за крадіжки 22-річний юнак. Його одноліток-спільник має судимість за вчинення незаконних заволодінь автотранспортних засобів. Маючи у минулому певний кримінальний досвід, обидва зловмисники заздалегідь приготували і замаскували місце, де мали намір розбирати на запчастини  викрадені авто, пристосувавши для цієї справи колишню жомову яму».

Працівники поліції знайшли обидві автівки саме в цій схованці – хлопці встигли зняти з них лише державні номери. Наразі ВАЗівки знаходяться на спеціальному майданчику Охтирського відділу поліції, і по закінченню досудового  розслідування будуть повернуті власникам.

Що стосується зловмисників, то один із них затриманий у порядку ст. 208 КПК України. У рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 2 ст. 289 КК України, слідчі оголосили йому підозру в скоєнні незаконного заволодіння транспортними засобами. Судом юнаку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: