Жителі Ямпільщини вважають, що Зеленський почув саме їх, говорячи про наслідки медреформи на Сумщині

05.05.2020

«Якщо ви житель, наприклад, Сумської області, то вам краще взагалі не хворіти, бо доведеться їхати на лікування за 200 кілометрів» — про це, як ми повідомляли, учора зазначив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні з приводу другого етапу медичної реформи.

Цікаво, що саме про відсутність транспортної доступності до опорної лікарні в м. Шостка йшла мова у резолюції мітингу проти закриття Ямпільської центральної районної лікарні, який відбувся 4 лютого в Ямпіль. Документ підкріплений 1 300 підписами мешканців району тоді направили саме Володимиру Зеленському, але відповіді голови держави поки немає, передає yampil.info.

Мітинг в Ямполі став наймасштабнішою формою протесту проти старту другого етапу медичної реформи на теренах Сумської області. Тож, саме до цього району була прикута увага загальнодержавних телеканалів.

У своєму зверненні Зеленський розкритикував ті зміни, які відбуваються в медичній галузі та закликав міністра охорони здоров’я, голову профільного комітету ВР та головного санітарного лікаря України невідкладно запропонувати шляхи вирішення цих питань. “Нам потрібне не згортання реформи, а її покращення. Визнання помилок та їхнє виправлення. Я впевнений, що глобальна вимога одна, і вона дуже проста: реформою мають бути задоволені і пацієнти, і медики всіх рівнів”, – заявив Зеленський.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: