У Сумах собака «винюхав» грабіжника

05.05.2020

Слідчо-оперативна група виїхала на повідомлення про крадіжку. За версією поліції, чоловік, відтиснувши пластикове вікно, потрапив до помешкання сумчанки і вкрав майно. Викрити крадія допоміг пошуковий собака Рамзес, передає suspilne.media.

«Я побачила невідомого чоловіка в моїй спальні. Почала кричати, кликати чоловіка. Хотіла йому трохи завадити. Він ударив мене, я впала, головою вдарилась. Чоловік не наздогнав його», — розповіла сумчанка Надія Павлівна.

Господарі сполохали чоловіка, той втік через паркан, загубивши свою куртку. Саме ця річ й стала тим джерелом запаху, завдяки якому Рамзес взяв слід.

«Собака швидко взяв слід, повів нас вулицею, і привів до можливого місця мешкання зловмисника», — розповів інспектор-кінолог кінологічного центру ГУНП Сергій Галушка.

Рамзес — трирічний собака породи німецька вівчарка, переможець і призер відкритого чемпіонату з багатоборства зі службовими собаками серед молоді «Юний кінолог». Виховала пса Тетяна Клименко, студентка 2 курсу Сумського національного аграрного університету, з яким неодноразово брала участь у кінологічних змаганнях.

«Мені телефонують і говорять: твій Рамзес зробив розкриття. Я була на сьомому небі від щастя. Це мій собака, я займалась із ним, це наш член родини, ми його так любимо! «, — прокоментувала власниця собаки Тетяна Клименко.

У 32-річного жителя будинку, до якого привів пес, виявили речі, що належали не тільки потерпілій жінці, а й ще одному місцевому жителю, якого обікрали за кілька годин до того.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: