Парафіяни Ромен сумують з приводу тяжкої втрати

05.05.2020

Свято-Василівський храм у м. Ромни зазнав тяжкої втрати – відійшов у вічність митрофорний протоієрей Миколай Бойко. Про це повідомив архієпископ Роменський та Буринський Іосиф, йдеться на сайті Роменської міськради.

«З глибоким сумом від імені кліриків, чернецтва та вірних Роменської єпархії Української Православної Церкви висловлюю щиросердечні співчуття рідним, близьким і парафіянам Свято-Василівського храму м. Ромни з приводу тяжкої втрати – упокоєнням у Богові митрофорного протоієрея Миколая Бойка.

«Чесна пред Господом смерть преподобних його» (Пс. 115,6) – говорить Псалмоспівець і ми ще раз переконуємося у правдивості цих слів Святого Письма. Все життя спочилого митрофорного протоієрея Миколая було присвячене служінню біля Престолу Господнього, проповіді євангельської істини і твердому стоянню у святій православній вірі.

Багаторічна плідна діяльність отця Миколая як міського благочинного сприяла налагодженню молитовних та дружніх зв’язків між кліриками і парафіянами ввіреного йому благочиння, він завжди користувався великим авторитетом.

Турбота про Свято–Василівський храм, його прикрашання та благоустрій – ось чим були наповнені дні настоятеля. Цей храм завжди буде пов’язаний з ім’ям протоієрея Миколая Бойка і в ньому завжди, доки він стоятиме, будуть підноситись молитви за упокій його душі.

Для мене особисто отець Миколай завжди був прикладом того, як треба любити свою паству і класти за неї душу. Він як ніхто знав специфіку православного життя на Роменщині, завжди радо ділився зі мною своїм досвідом. Я з теплом згадую наші спільні молитви і дякую Богові, що мав таку можливість.

Глибокий сум огортає нас усіх, бо треба прощатися з дорогим чоловіком, духівником і багаторічним настоятелем, під священицьким благословенням якого пройшло більше 40 років життя парафіян. Та цей наш сум насправді є світлим, осяяним надією «вічного життя, яке обіцяв був від вічних часів необманливий Бог» (Тит. 1,2).

Хай Господь прийме наші молитви за упокій новопреставленого митрофорного протоієрея Миколая, а йому дарує Царствіє Небесне», — йдеться у повідомленні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: