У Ромнах підприємці вийшли на мітинг

06.05.2020

У Ромнах 5 травня близько сотні підприємців вийшли на мітинг до міської ради – вимагали відкрити «Іллінський ярмарок», де вони раніше працювали. Там торгують продуктами та промисловими товарами. Ринок закрили 16 березня, пише «Суспільне».

Мітинг підприємців розпочався о 10-й ранку. «Ми пропрацювали більше 20 років, платимо «містове», патенти є, проплачуємо всі внески, і, виходить не рентабельні. Нас міська влада не допускає до ринків. Як нам дальше жить, що нам робить», — говорить підприємиця Надія Вілінська.

Цей міні-ринок розташований у центрі міста. Тут працює близько 200 підприємців. Усі мають укладені договори до кінця 2020 року.

До людей міський голова Ромен Сергій Салатун не вийшов. З вісьмома підприємцями зустрівся у сесійній залі. Тим, хто продає продукти та розсаду, запропонував робочі місця на «Роменському ринку». «По місту Ромни єдиним оператором ринку харчових продуктів є ПОСС «Роменський ринок», дозвіл на відкриття якого нам було надано Держпродспоживслужбою. На сьогоднішній день узаконить «Іллінський ярмарок» як ринок ми не можемо, тому що ми не отримаємо дозвола», — говорить міський голова Семен Салатун.

За словами роменського міського голови, «Іллінський ярмарок» запрацює після закінчення карантину.

Скільки саме місць можуть запропонувати підприємцям з Іллінського ринку на Роменському — дізнатись не вдалось: директор підприємства Володимир Роздобудько слухавку не взяв. За інформацією Роменського міського голови Сергія Салатуна, на Роменському ринку близько 600 місць.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: