Кількість звернень до обласного онкодиспансеру скоротилася втричі

06.05.2020

Через карантинні обмеження втричі скоротилась кількість звернень до Сумського обласного онкодиспансеру. Про це в ефірі Українського радіо Суми розповів директор КНП СОР “Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер” Володимир Шевченко, пише «Суспільне».

У порівняні з минулими роками кількість хворих не зменшується, але у зв’язку з карантином пацієнти менше стали звертатися до онкодиспансеру. «Також на час карантину, ми скасовували ряд оперативних втручань, пов’язаних із доброякісною патологією, з патологією предпухлиною. Зараз ми лікуємо тільки в розрізі спецлікування. Це хіміотерапія, променева терапія, хірургічна допомога та імунотерапія», – каже Шевченко.

За інформацією директра онкодиспансеру, у 2019 році на обліку в онкодиспансері перебувало близько 9 тис. пацієнтів, а в 2018 році – 8 500.

З 1 квітня стартувала друга хвиля медичної реформи. Сумський обласний онкодиспасер уклав договір з Національною службою здоров’я України на 9 пакетів меддопомоги. «У них входить і стаціонарне хірургічне лікування, променева допомога, хіміотерапевтична, а також діагностичні пакети. У нас проводиться мамографія, гістероскопія, бронхоскопія, ендоскопічні методи обстеження тощо. Крім того, за новими відносинами з НСЗУ ми маємо право надавати деякі послуги як платні», – каже Шевченко.

Також Володимир Шевченко сказав, що поки триває перехідний етап усі пацієнти можуть скористатися всіма пакетами послуг, як і раніше, безкоштовно.

Після завершення юридичних питань, деякі види послуг будуть платними, особливо для тих в кого немає направлення від спеціаліста або якщо людина не уклала договір із сімейним лікарем.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: