У Сумах пішов з життя колишній декан філологічного факультету педуніверситету

06.05.2020

Доля немилосердна, часом несправедлива, бо забирає від нас хороших людей, які ще могли б принести чимало добра й користі родині, друзям, суспільству. Ось неприпустимо рано перестало битися й серце Сергія Мечиславовича Стаховського. А він лише 4 січня зустрів своє 66-річчя, пише сайт Сумської обласної ради.

Пішла від нас людина, яка все своє життя віддала науковій роботі, справі вихованню та підготовки майбутніх учителів у Сумському державному педагогічному університеті ім. А. П. Макаренка — з 1981 року на посаді старшого викладача, з 1987 року – заступника, а згодом і декана філологічного факультету. Свого часу закінчивши Дніпропетровський державний університет з відзнакою за спеціальністю українська мова і література, він прищеплював і студентам свою любов до рідного слова. Розробив і багато років Сергій Мечиславович читав курси лекцій з теорії літератури, історії літературної критики, введення в літературознавство. У лютому 1988 року отримав учену ступінь кандидата філологічних наук.

Він уболівав за майбутнє освіти, щедро ділився досвідом з колегами й студентами, будучи обраним депутатом Сумської обласної ради допомагав своїм виборцям, усім, хто до нього звертався.

Знаючого, чесного і принципового викладача-керівника, просто хорошу людину любили і поважали всі, хто його знав. Тож особливо гірко відзначати, що віднині його душа на небесах.

Керівництво, депутати, працівники виконавчого апарату Сумської обласної ради поділяють біль непоправної втрати з рідними.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: