06.05.2020
Невпинна зміна клімату змушує людство шукати нові можливості для вирощування стратегічних сільськогосподарських культур, що мають забезпечити стабільний доступ до продуктів харчування. Прагнення до сталого розвитку територій, який охоплює і забезпечення продовольством, стало світовою тенденцією. Адаптаційні можливості сільськогосподарських культур досліджують у Сумському НАУ магістри та аспіранти з Китайської Народної Республіки під керівництвом професора кафедри садово-паркового та лісового господарства, доктора сільськогосподарських наук Андрія Мельника. Молоді вчені порівнюють адаптаційні можливості українських та китайських сортів сої, гірчиці, арахісу та сафлору до сучасних змін клімату.
Такі дослідження дадуть змогу вивести нові сорти культур, стійкі до посух та хвороб, спричинених кліматичними змінами. Такі дослідження стали результатом продуктивного стажування аспірантки Цзя Пей Пей та магістрів Лі Жуйцзе, Хоу Ханьхань, яке вони пройшли у 2019 в СНАУ. В 2020 році було закладено польові дослідження, які китайські вчені проводитимуть за підтримки українських магістрів та аспірантів.
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
25.11.2025 «То не ми!» — Міськводоканал відхрестився від загадкової калюжі на Харківській
25.11.2025 У Сумах зупинили тролейбуси: місто терміново підсилює автобусні маршрути
24.11.2025 9-річна дитина поранена під час чергової атаки дронів на Суми: місто знову в темряві
24.11.2025 На Сумщині росіяни застосували новий вид особливо безжальних мін, схожих на сигарети
24.11.2025 Суми знову без води: півміста на сухому пайку, графіки подачі повертаються