06.05.2020
Невпинна зміна клімату змушує людство шукати нові можливості для вирощування стратегічних сільськогосподарських культур, що мають забезпечити стабільний доступ до продуктів харчування. Прагнення до сталого розвитку територій, який охоплює і забезпечення продовольством, стало світовою тенденцією. Адаптаційні можливості сільськогосподарських культур досліджують у Сумському НАУ магістри та аспіранти з Китайської Народної Республіки під керівництвом професора кафедри садово-паркового та лісового господарства, доктора сільськогосподарських наук Андрія Мельника. Молоді вчені порівнюють адаптаційні можливості українських та китайських сортів сої, гірчиці, арахісу та сафлору до сучасних змін клімату.
Такі дослідження дадуть змогу вивести нові сорти культур, стійкі до посух та хвороб, спричинених кліматичними змінами. Такі дослідження стали результатом продуктивного стажування аспірантки Цзя Пей Пей та магістрів Лі Жуйцзе, Хоу Ханьхань, яке вони пройшли у 2019 в СНАУ. В 2020 році було закладено польові дослідження, які китайські вчені проводитимуть за підтримки українських магістрів та аспірантів.
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію
24.04.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено 24 приватні будинки, багатоквартирний будинок, гаражне приміщення та авто