06.05.2020
Невпинна зміна клімату змушує людство шукати нові можливості для вирощування стратегічних сільськогосподарських культур, що мають забезпечити стабільний доступ до продуктів харчування. Прагнення до сталого розвитку територій, який охоплює і забезпечення продовольством, стало світовою тенденцією. Адаптаційні можливості сільськогосподарських культур досліджують у Сумському НАУ магістри та аспіранти з Китайської Народної Республіки під керівництвом професора кафедри садово-паркового та лісового господарства, доктора сільськогосподарських наук Андрія Мельника. Молоді вчені порівнюють адаптаційні можливості українських та китайських сортів сої, гірчиці, арахісу та сафлору до сучасних змін клімату.
Такі дослідження дадуть змогу вивести нові сорти культур, стійкі до посух та хвороб, спричинених кліматичними змінами. Такі дослідження стали результатом продуктивного стажування аспірантки Цзя Пей Пей та магістрів Лі Жуйцзе, Хоу Ханьхань, яке вони пройшли у 2019 в СНАУ. В 2020 році було закладено польові дослідження, які китайські вчені проводитимуть за підтримки українських магістрів та аспірантів.
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
22.11.2024 “Шахеди” атакували житловий мікрорайон Сум
22.11.2024 У Сумах відомо про ще одну загиблу людину внаслідок атаки “Шахедів”
22.11.2024 Атака “Шахедів” на Суми: дві людини загинули, 10 поранених
22.11.2024 У Сумах розпочинає роботу штаб з ліквідації наслідків ворожих ударів
22.11.2024 У Сумах через влучання “Шахеда” перекрили рух проспектом Свободи