У Сумській ЦРЛ показали, як працюють у нових умовах фінансування

07.05.2020

У Сумській центральній районній лікарні показали, як працюю у нових умовах фінансування, що передбачені реформою вторинної ланки. За нею, лікарні отримують гроші за пролікованого пацієнта, відповідно до його захворювання, повідомляє «Суспільне».

Аби укласти договір з Національною службою здоров’я, у лікарню треба було докупити обладнання, пояснює головний лікар сумської ЦРЛ Володимир Поцелуєв. «У нормативах, які приймало НСЗУ, були вимоги, аби були монітори, інфузомати, ШВЛ», — говорить лікар.

Лікарня отримала менше коштів у порівннні з квітнем 2019 року, говорить Володимир Поцелуєв. «Ми отримали в квітні за основні пакети послуг – це терапія, хірургія. Але реабілітація, наприклад, дуже зменшена сума. Людина буде день працювати, а за це отримаємо копійки», — розповідає лікар.

У Нацслужбі здоров`я пояснили, чи будуть переглянуті тарифи для лікування. «Я б не розраховувала на підвищення тарифів, я хочу запевнити, що ті тарифи, які є, їх достатньо для надання допомоги на рівні стандарту 2019 року , а по певних видах послуг — є вищий», — прокоментувала керівниця НСЗУ Оксана Мовчан.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: