У військовослужбовця в Шостці знайшли коронавірус

07.05.2020

7 травня у Шостці зафіксували новий випадок COVID-19. Захворів 44-річний чоловік, який проходить службу у військовій частині №3022. Після того, як він був госпіталізований до інфекційного відділення із запаленням легенів, у нього взяли аналізи, які і підтвердили наявність коронавірусу, повідомляє shostkanews.city.

Як розповідає завідуюча Шосткинським міськрайвідділом Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірина Хаміцевич, ситуація складна – адже коло контактних осіб є дуже великим.

«Відсьогодні усі медичні служби — в тому числі і військової частини, і державна установа «Сумський обласний лабораторний центр», і Шосткинська ЦРЛ, займаються визначенням кола контактних осіб», — зазначила вона.

Визначають контактних осіб як у сім’ї, так і за місцем роботи хворого. Наразі проводиться їх обстеження методом ПЛР-діагностики. Взяті проби 7-го або 8-го травня будуть відправлені до вірусологічної лабораторії міста Суми. Окрім цього за контактними особами організоване медичне спостереження, у тому числі дистанційне. «Медичне спостереження здійснюватимуть протягом 14-ти днів з моменту останнього контакту з цим хворим». В домашньому осередку — це 5 осіб, у військовій частині — близько 40 осіб.

Надалі коло людей, які потребуватимуть обстеження, розширюватимуть. Прийняли рішення про посилення протиепідемічного режиму та дезінфекційних заходів у військовій частині.

«Ми дали рекомендації, проконтролювали, як здійснюють ці заходи у військовій частині і як будуть щоденно проводити дезінфекцію», — пояснила Ірина Хаміцевич.

Відомо, що хворий на коронавірус військовослужбовець востаннє був на службі 25-26 квітня. Наступного дня чоловік відчув ознаки ГРВІ, а саме – у нього з’явився біль у горлі, підвищилася температура та він перестав відчувати запахи. Чоловік звернувся до свого сімейного лікаря і деякий час спостерігався у нього. Втім, температура у хворого трималася, рентген показав пневмонію і його госпіталізували до інфекційного відділення. «5 травня його обстежили і 7 травня вранці отримали результат ПЛР-тесту».

Відомо, що дружина і дитина чоловіка теж мають ознаки ГРВІ. Але першою у сім’ї захворіла мати військовослужбовця, яка мешкає за іншою адресою. Перші симптоми у жінки з’явилися ще 17-18 квітня

На 7 травня у Шостці зафіксовано 12 випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію. З них одужало 8 містян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: