Сумська мерія не збирається повертати односторонній рух на Охтирській

08.05.2020

Отримала відповідь міської влади онлайн-петиція «Повернути односторонній рух на вул. Охтирську».

«Зважаючи на те, що двосторонній рух там просто не потрібен, так як там ніколи немає транспортного колапсу і враховуючи те, що він був встановлений без погодження з контролюючими органами (поліція, міськрада) та створює лише незручності, пропоную його відмінити», — писав автор петиції Бондаренко Олександр Михайлович.

Відповідь на електронну петицію:

«За результатами розгляду Вашої електронної петиції «Повернути односторонній рух на вул. Охтирську», розміщеної на веб-порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/2258), повідомляємо наступне.

З електронної петиції вбачається, що мешканці пропонують скасувати двосторонній рух по вулиці Охтирська.

Інформуємо, що відповідно до існуючих норм, максимальна ширина смуги проїзної частини для руху транспортних засобів складає 3,0 м та для руху громадського транспорту загального користування – 3,5 м.

Враховуючи те, що мінімальна ширина проїзної частини по вулиці Охтирська становить 9,5 м, то схему дорожнього руху по ній можна виконати наступним чином: 3,5 м – смуга для руху громадського транспорту загального користування та дві смуги по 3,0 м для руху транспортних засобів.

Виходячи з вищенаведеного, варто зазначити, що невикористання всієї ширини проїзної частини для двостороннього руху є недоцільним, крім цього, рекомендовано використання схеми одностороннього руху на тих вулицях, де є відповідний рух в протилежному напрямку на паралельних вулицях, а так як навіть вулиця Богуна та вулиця М. Вовчок використовуються зі схемою одностороннього руху лише частково, то вважаємо, що пропозиція висвітлена в даній петиції є необґрунтованою.

Додатково повідомляємо, що на зазначену в петиції вулицю вже розроблено Проєкт організації дорожнього руху, який погоджено з Управлінням патрульної поліції в Сумській області Департаменту патрульної поліції та який буде винесено на затвердження на найближче засідання виконавчого комітету».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: