96-річний ветеран із Сумщини — про головні принципи свого життя (фото, відео)

08.05.2020

«…Зараз таких людей, як він, на жаль, мало: вірних обов’язку, присязі, чесних і порядних», — так описують представники обласної організації ПП «Партія Шарія» жителя Лебедина Олександра Васильовича Куткового, який на власні очі бачив усі реалії Великої Вітчизняної війни.

Напередодні 9 Травня активісти побували у ветерана в гостях, привітавши з ювілеєм Перемоги. Сьогодні Олександру Васильовичу — 96, але війну він пам’ятає, як учора.

«Народився я в Лебедині, у 19 років почав свій бойовий шлях під Москвою — на колодах, у мороз, у землянках… Закінчив його під Кеніксбергом у 1944-му через контузії, надалі присвятив себе військовій справі… Пішов на пенсію вже у званні полковника», — розповідає ветеран.

За свій бойовий шлях Олександр Кутковий став кавалером двох орденів Червоної Зірки, ордена Вітчизняної війни 2 ступеня, ордена Богдана Хмельницького, двох медалей «За бойові заслуги»… Разом із дружиною Людмилою виховав трьох дорослих синів. І сьогодні, говорить, продовжує передавати своїм онукам та правнукам головні принципи свого життя — вірність обов’язку, присязі, чесність і порядність.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: