У Глухові через політичні чвари перестало працювати комунальне FM-радіо

09.05.2020

Сьогодні в Глухові перестало працювати місцеве FM-радіо, яке виходило на хвилі 104,4. Виявилось, що партнери із львівського радіо «Люкс», які кілька років тому надали передавач колегам із Глухова для розбудови місцевого мовлення, більше не будуть обслуговувати цю апаратуру.

Очевидно, головною причиною припинення мовлення радіо стала зміна влади в Глухові. Адже мер міста Львова Садовий надавав апаратуру Мішелю Терещенку і своїм однопартійцям по партії «Самопоміч», про що тодішнє керівництво Глухова скрізь розказувало, пише nedelya.info.

Після того, як депутати проголосували за припинення повноважень Мішеля Терещенка і переобрали секретаря ради, радіо продовжувало працювати. Правда, буквально в перші дні зміни влади за власним бажанням звільнився редактор радіо Андрій Коваленко. Виявилось, він працював на комунальному підприємстві практично безкоштовно: борг на момент звільнення склав 70 тисяч гривень.

Чому Терещенко і тодішній секретар міської ради Олена Демішева нічого не робили для підтримки радіо? Чому А.Коваленко працював на волонтерських засадах і ніколи публічно не скаржився на величезну заборгованість? Це питання депутати від більшості задавали на сесії три тижні тому, але проголосували за виділення грошей на погашення заборгованості.

Як виявилось, нічого спільного із розбудовою мовлення громад, охопленням прикордоння якісним українським контентом і місцевими новинами – саме така була мета запуску нового радіо – нова влада команди Терещенка не мала. Важкий процес прорахунку частоти і отримання ліцензії починав ще у 2015 році колишній редактор радіо С.Письмак. Коли на виборах переміг Терещенко – процес тривав, і тільки на початку 2018 року ліцензію видали. Треба було думати про апаратуру, штат і якісне наповнення. На яких умовах мер Мішель домовився із Садовим про передавач – невідомо, але майже рік у Глухові виходило в ефір радіо.

Як тільки мер Мішель перестав бути мером — радіо замовкло. Звісно, це виглядає як помста чи пакості колишньої команди, а ще не треба забувати, що восени можливі вибори, тож залишити такий ресурс в руках політичних опонентів вони не могли.

Чи може радіо продовжити роботу? Так, якщо вирішиться питання з новим передатчиком. Вартість подібної апаратури стартує від 1 млн грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: