75 автівок проїхалися Сумами на честь 75-річчя Великої Перемоги

09.05.2020

Сумчани приєдналися до всеукраїнського автопробігу «Дякуємо за Перемогу», в якому взяли участь 75 машин. Майже на кожній з них майоріли прапори України та ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ.

Автоколона проїхала центральними вулицями Сум від пам’ятника Партизанської Слави, зупинившись біля Меморіалу «Вічна Слава» і завершила пробіг у сквері Героїв Сталінграду.

Опозиціонери та їх прихильники вшанували хвилиною мовчання полеглих у Великій Вітчизняній війні, поклали квіти біля пам’ятників і випустили в небо білих голубів.

«День Перемоги – важливий день для України, і його ні в якому разі не можна забувати, — прокоментував своє бачення телеканалу АТВ голова обласної організації «Опозиційна платформа – За життя», депутат обласної ради Олександр Стрельченко. — Ми – останнє покоління, яке спілкується з ветеранами і знає справжню історію Великої Перемоги. Тому для нас дуже важливо зберегти цю пам’ять і передати її нащадкам. Про це нас просять визволителі і ми їх не підведем!»

Автопробіг вулицями Сум тривав понад дві години. Під час проходження колони сигналили водії зустрічних машин, люди дякували, вітали зі святом, змахували сльози радості і підспівували пісню «День Победы», яка лунала з автівок у колоні.

«Нинішня влада, як і попередня, не хоче визнавати День Перемоги, — говорить співголова депутатської групи «Опозиційна платформа – За життя» у Сумській міській раді Ігор Перепека. — Але ми все одно, навіть в умовах карантину, змогли влаштувати справжнє свято для жителів обласного центру автопробігом, привітати кожного ветерана вдома. Ми показали, що ми не забули про 9 Травня і шануємо ветеранів, які відстояли нашу свободу».

«Я хочу привітати всіх із Днем Перемоги. Це свято завжди житиме в серцях нашого народу. Ми нікому не дамо применшити подвиг українців і усіх народів Радянського Союзу, які разом перемогли нацизм. Це була наша спільна Велика Перемога», — зазначив співголова депутатської групи «Опозиційна платформа – За пиття» у Сумській міській раді Віталій Жиленко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: