Сумські учні записали вірш та пісню на підтримку медиків

11.05.2020

На підтримку медиків на карантині учні Сумської школи №24, разом з батьками та вчителями записали вірш та пісню, де звучать слова підтримки лікарям, передає suspilne.media.

Авторка рядків, які читають учні, – мама шестикласника цієї школи Оксана. Коли сину в школі дали завдання – долучитися до акції на підтримку лікарів — текст вірша складали разом. Жінка розповідає: до цього у житті склала кілька поезій, а змотивувало те, що на той час не було масової підтримки наших лікарів. «І ось коли розпочали цю акцію, я теж вирішили взяти участь, розказати нашим людям, як треба відноситись до лікарів наших, а саме — з повагою і поклонятися, слухати всі їхні вимоги», – каже Оксана Майборода.

Кожен учень читав вірш удома, з учителями ж зв’язувались онлайн. Починає і закінчує читати вірш випускниця школи Ксенія. «Моя матуся працює медичним працівником і зараз вона, на щастя, не в обороні цього невидимого фронту, але вона допомагає іншим людям, яким також потрібно допомогти, адже хворих, окрім цього вірусу не стало менше. Я хотіла закликати своїми словами: люди, приділяйте увагу своїм рідним зараз, приділяйте увагу, дякуйте лікарям, вони заслуговують, щоб їх поважали», – каже учениця 11 класу Ксенія Сівальнєва.

За словами психологині школи Наталії Гусениці, на карантині вирішили поєднати зусилля батьків, дітей та вчителів, аби діти розуміли важливість підтримки.

Пісня – це вже друга ініціатива випускника цієї школи – Віталій разом зі шкільним вокальним керівником записали пісню… «Я хотів записати пісню саме цю, тому що вона має особливу енергетику підтримки. Пісня — це є ваша душа, і ви викладаєте свою душу тим людям, яких хочете підтримати», – каже Віталій Савченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: