«За п’ять років нічого не змінилося»: Сумські люди з інвалідністю — про «недоступність» міста

12.05.2020

У Сумах перевіряли доступність центральних вулиць. Робили це втретє за п’ять місяців 2020-го. Цього разу пройшлися центральними вулицями міста, передає suspilne.media.

Разом з організаціями перевіряв доступність Олег Габ. Він пересувається на візку 30 років. Моніторингом чоловік займається вже вісім років. Олег каже, що за цей час практично нічого не змінилось. «З тих локацій, які ми пройшли, як вони були недоступні, там п’ять років тому, так і вони і на теперішній час є недоступними», – каже голова ГО «Рука допомоги» Олег Габ.

Перевіряли відділення пошти, банки та магазини центральних вулиць. Окрім Олега, на доступність вулиці, заклади та установи промоніторив і Анатолій Саса. Чоловік має інвалідністю по зору. «Місто Суми з приводу доступності для людей саме з нашої нозології взагалі – це дуже сумний стан на сьогодні. У 2017 році було обладнано чотири перехрестя зі звуковими сповіщувачами світлофори. Окремо деякі об’єкти вже починають облаштовувати інформаційними табличками тактильно контрастними, які повинні за стандартами бути. А більш взагалі нічого…», – каже голова ГО «Ініціативи Слобожанщини» Анатолій Саса.

Цьогоріч подібні моніторинги доступності міста у Сумах відбувалися двічі. У лютому перевіряли медичні заклади, де приймають пацієнтів лікарі первинної ланки, на початку карантину моніторили частину аптек та магазинів обласного центру.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: