Сумські чиновники сфальсифікували список на капремонт будинків

13.05.2020

Чиновники департаменту інфраструктури Сумської міськради сфальсифікували список будинків на капремонт у 2020 році. Про це повідомив сам директор департаменту Олександр Журба на сесії міськради сьогодні, 13 травня.

Нагадаємо, що в кінці квітня в Сумах вибухнув скандал, пов’язаний із несправедливим розподілом бюджетного співфінансування на капремонт житлових будинків: Асоціація ОСББ «Сумщина» звинуватила департамент інфраструктури в тому, що в порушення порядку, затвердженого сесією міськради, чиновники включили до титульного списку на капремонт кілька багатоповерхівок, які подали неповний пакет документів, тим самим витіснивши з черги ті будинки, в яких з документами все було в порядку. А депутати міськради, ні про що таке не підозрюючи, затвердили цей список на сесії в кінці лютого, пише shans.com.ua.

Директор департаменту Олександр Журба підписав наказ про проведення службової перевірки за фактами, викладеними у зверненні Асоціації ОСББ «Сумщина». І сьогодні на сесії він повідомив депутатам, що за результатами цієї перевірки список дійсно був складений із порушеннями. За словами Журби, згідно з порядком, будинки, які претендують на бюджетне співфінансування, повинні подати пакет із 10 документів. А деякі будинки подали неповні пакети (точніше — практично всі будинки в цьому списку, крім одного) і не повинні були включатися в титульний список. До того ж, цей список не розглядався на комісії з ЖКГ перед винесенням на сесію.

— Ми вже повідомили всім заявникам, що у них неповні пакети документів, вони будуть їх дооформлювати і будемо складати новий список, — сказав Журба.

Деякі депутати пропонували виключити з міськбюджету несправедливий перелік будинків, скласти новий і внести його на затвердження сесії 27 травня. Але голосів для цього не вистачило (всього 14 «за» при необхідних 22-х). Однак мер Олександр Лисенко сказав, що це не має великого значення, так як зараз по розпису в департамента все одно немає грошей на капремонт будинків (у тому числі — ліфтів). А коли буде готовий новий список, депутати внесуть зміни в міськбюджет, виключивши з нього старий список і відразу ж включивши замість нього новий.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: