Дах на вул. Леваневського згорів з вини інтернет-провайдера?

13.05.2020

Про це сьогодні, 13 травня, на сесії Сумської міськради повідомив депутат Ігор Перепека. За його інформацією, нещодавня пожежа на даху багатоповерхівки по вул. Леваневського, 4, стався через займання обладнання інтернет-провайдера, пише shans.com.ua.

Нагадаємо, для того, щоб якомога швидше почати ремонт практично повністю вигорілого даху по вул. Леваневського, 4, тиждень тому виконком у робочому порядку (з подальшим погодженням планово-бюджетної депутатської комісії міськради) прийняв рішення зняти необхідну суму (1,2 млн грн) із капремонту ліфтів у багатоповерхівці по вул. Новомістенській, 10а та ще кількох дрібніших об’єктів. При цьому директор департаменту фінансів Світлана Липова і голова планово-бюджетної комісії Володимир Шилов пообіцяли, що на найближчій сесії гроші, зняті з вул. Новомістенській, 10а, будуть повернуті.

На сьогоднішній сесії депутати дійсно повернули ці гроші за рахунок резервного фонду. Однак депутат Ігор Перепека вважає, що департамент інфраструктури повинен відсудити в інтернет-провайдера компенсацію цих збитків і повернути в міськбюджет гроші, які були виділені на ремонт даху.

Але директор департаменту інфраструктури Олександр Журба сказав, що офіційно причина виникнення пожежі на вул. Леваневського, 4 ще не підтверджена, проводиться розслідування. Але в будь-якому випадку, на його думку, судитися з провайдером з цього приводу повинні самі мешканці.

Начальник правового управління міськради Олег Чайченко підтвердив: право на стягнення збитків у порядку регресу має тільки власник майна, тобто в даному випадку це можуть зробити тільки співвласники будинку.

Нагадаємо, стало відомо, що сумські чиновники сфальсифікували список на капремонт будинків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: