Житель Сумщини в Інтернеті замовив собі «лікарняний»

13.05.2020

Аби не понести відповідальності за прогули на роботі, 46-річний житель Шостки скористався завідомо підробленим листом тимчасом непрацездатності. Проте роботодавець засумнівався у справжності документа і сповістив про свої підозри правоохоронців. За даними слідства, у березні цього року 46-річний працівник одного з комунальних підприємств Шостки надав у фонд соціального страхування лист тимчасової непрацездатності. Згідно записів представленого документа, чоловік п’ять днів хворів та не з’являвся на роботі.

Коли ж відповідальні працівники підприємства порівняли його «лікарняний» з іншими листами тимчасової непрацездатності, то запідозрили підробку. І звернулися в поліцію.

Правоохоронці відкрили за цим фактом кримінальне провадження, у рамах якого з’ясували, що документ дійсно підроблений, а медична установа, яка нібито видала його, має зовсім іншу адресу, ніж вказано у листі.

За словами підозрюваного, йому потрібен був час для вирішення особистих проблем. В Інтернеті він знайшов оголошення, де пропонувалось за певну винагороду виготовлення підроблених листів тимчасової непрацездатності. Він замовив послугу та за 700 гривень отримав необхідний йому папірець.

Наразі чоловіку вже оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

З роботи чоловік вже звільнився.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: